O podjetju
Dejavnosti
Ytong hiše
Nizkoenergijske hiše
Tipski projekti
Reference
Kontakt
Kje smo


Domov > Nizkoenergijske hiše

Nizkoenergijske stanovanjske hiše

Prikaz detajlov nizkoenergijske stanovanjske hiše, ki prispevajo k ugodnejšemu bivanju in zmanjšajo porabo energije v objektu.

1. Montaža po RAL standardu se izvaja za doseganje večje zvočne izolacije celotnega okna in odprave toplotnih mostov na meji med okvirjem in špaleto. Ta montaža se razlikuje od običajne po dodatni zatesnitvi med oknom in okensko odprtino.
 
2. Prikaz vgradnje zunanjih žaluzij, ki poleti preprečujejo vdor sončnih žarkov.
 
3. Toplotna zaščita stavbe s kameno volno TERVOL, debelina izolacije je 24 cm. S takšno debelino izolacije dobimo toplotno prehodnost 0,16 W/m2K, dobro zvočno izolativnost, negorljivost, paroprepustnost in vodoodbojnost. Zaradi debeline izolacije je bilo izvedeno tudi sidranje v nosilni del po celotni površini.
 
4. Koriščenje brezplačne sončne energije s sončnimi vakuumskimi cevnimi kolektorji, pritrjenimi na južni del fasade, ki so hkrati tudi prijazni do okolja, saj se pri enodružinski hiši na leto prihrani tričetrt tone izpustov ogljikovega dioksida (CO2). S kolektorji, ki ogrevajo sanitarno vodo, prihranimo tudi do 60 % letne porabe energije za segrevanje le-te.
 
5. Sistem prezračevanja z rekuperacijo, ki je potreben za zagotavljanje ustrezne kakovosti zraka. Kanali za dovod in odvod zraka so izvedeni kot ploščate fleksibilne cevi širine 10-20 cm in se vgradijo v toplotno izolacijo ali pod stropom. Zrak se dovaja v prostor s posebnimi šobami na stropu, vedno v višini nad 200 cm. Za doseganje enakomerne razporeditve zraka po prostoru dovod in odvod zraka ne smeta biti preblizu skupaj.
 
6. Prezračevalna rekuperacijska naprava dovaja sveži zrak (vtočni zrak) v prostore in odvaja izrabljeni zrak (odtočni zrak) iz zgradbe. Sveži zrak se dovaja v bivalne prostore in spalnice, odvaja pa tam, kjer je najslabši – v kuhinji, kopalnici, stranišču in shrambi.
 

 


Ytong hiše

 
© 2010, PIN d.o.o., Izdelava spletne strani: sabina.male@gmail.com